Rahallista tukea opiskelijayrittäjille

Kv-yrittäjäksi Otsakorven tuella -projektista on myönnetty ensimmäisen projektin käynnissäolo vuoden aikana yhteensä noin 16 000 euroa opiskelijatiimeille, joilla on liikeidea ja/tai yritys sekä tarve kokeilla ja testata ideaa.

Rahoitusta on haettavissa myös tulevana lukukautena 2023-24. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin, miten voit hakea tukea ideallesi.

Idearace tiimi, LUTES ja Business Mill

Voinko hakea rahoitusta?

Jos sinulla on liikeidea ja/tai yritys, jolla on uutuusarvoa ja mahdollisesti potentiaalia kansainvälisille markkinoille tulevaisuudessa, voit hakea rahoitusta. Tukea on mahdollista saada yritystoiminnan testaukseen, kehitykseen, kokeiluihin ja asiakashankinnan edistämiseen. Rahoituksen kriteerit ovat:

  1. monialainen tiimi (LAB/LUT)
  2. kaupallistettavuus
  3. uutuusarvo
  4. kansainvälinen potentiaali
  5. yleiset valmiudet ja tarve kokeiluille

Sama tiimi voi hakea rahaa kolme kertaa huomioiden sen, että kriteerit tiukentuvat joka kierroksella. Kolmannella kierroksella tukea voidaan hakea osana isompaa kehitysprojektia.

Rahoituksen ehtona on, että tiimissä on vähintään yksi LABin opiskelija Lappeenrannan kampukselta. Tiimissä mukana oloon riittää se, että kyseisen oppilaitoksen opiskelija tekee yritystoiminnan kehittämiseen liittyviä toimenpiteitä, esimerkiksi lyhyen projektin ajan (kuvaus, myynti, visuaalinen suunnittelu tms.). Huomioithan, että tiimin jäsen ei voi olla ns. ”advisory” roolissa. Ammattikorkeakoulun opiskelijan työtehtävät liikeidean kehittämiseen liittyen täytyy olla todennettavissa.

Rahaa myönnetään esimerkiksi tuotekehitykseen- ja testaukseen, markkinointiin, asiakashankintaan sekä prototyypin valmistuskuluihin. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä yrittäjyyteen, kannustaa monialaisuuteen, kansainväliseen yritystoimintaan sekä verkostojen laajentamiseen. Projektista ei voida maksaa yrityksen perustamiseen liittyviä kuluja tai muita kiinteitä kuluja (kuten PRH kulut, puhelinliittymät, tilat).

Hakeminen

Rahoitusta haetaan pitchaamalla liideidea ja kustannusarvio Business Millin tiimille. Ensimmäisellä kierroksella riittää, että pitchausta arvioi projektin projektipäällikkö (Kaisa), toisella kierroksella tarvitaan vähintään kaksi muuta BM henkilöä arvioimaan pitchausta ja kolmannella kierroksella kahden BM tiimiläisen lisäksi tuomaristossa on mukana vähintään yksi Business Millin ulkopuolinen LAB-ammattikorkeakoulun työntekijä.

Varaa aikasi suoraan ottamalla yhteyttä Kaisa Tainaan.