Projekti lähti käyntiin, kun Business Millin yrityskäynnin yhteydessä tuli puhetta LAB-ammattikorkeakoulun mahdollisuuksista auttaa löytämään parannettuja tapoja toimia digitalisaatiota hyödyntäen. TwinInnon tavoitteena on saada LAB-ammattikorkeakoulun kahden kampuksen osaaminen yritysten hyödynnettäväksi. Asiantuntijat löytyivät Lahden kampukselta puu- ja konetekniikasta, jonka jälkeen kehitysprojekti lähti käyntiin molempien yritysten, LABin opiskelijoiden sekä lehtorin kesken.
Projektissa toteutui sekä monialaisuus että monialueisuus"
Markku Levanen LAB-ammattikorkeakoulun Teknologia-yksikön lehtori oli projektissa sisäisenä asiantuntijana ja ohjaavana lehtorina. Levanen kuvailee projektia erittäin mukavaksi ja LABin strategian mukaiseksi. Projektissa toteutui monialaisuutta eli puutekniikkaa sekä automaatiotekniikkaa. Lisäksi projekti tiivisti yhteistyötä Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen välillä. Opiskelijat pääsivät käytännönläheiseen projektiin kehittämään aitojen yritysten toimintaa. Opiskelijoilla olikin odotukset korkealla.
Voi pojat, että tämä kevät on ollutkin sellainen"
Leevi Palon, 3.vuoden konetekniikan opiskelijan palaute projektista on pelkästään positiivista. Opiskelijat odottivat projektilta eniten työkokemusta, kun pohjalla oli vain logiikkaohjelman perusteet. Järjestelmät koottiin ja testattiin LABin tiloissa, jonka jälkeen yritykset ostivat laitteet. Laiteasennukset ja järjestelmän testaamiset yritysten tiloissa Savitaipaleella ja Joutsenossa kerryttivät opiskelijoille konkreettista oppimista aidoissa tilanteissa. Kevät täyttikin opiskelijoiden odotukset.
Toiminta oli ammattimaista, opiskelijat innokkaita ja ohjaus erittäin laadukasta
Yrittäjät olivat erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön LAB-ammattikorkeakoulun kanssa ja he suosittelevat lämpimästi yhteistyötä muillekin.
”Saavutimme haluamamme lopputuloksen”, toteaa Vankkapuun yrittäjä Mikko Vanhatalo.
”Oikein hyvin onnistunut projekti meiltä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa”, toteaa puolestaan Teknolista Oy:n Harri Hirvonen.