Projekti­yhteistyötä: BM x MINT

Kampuksen Avoimet Ovet -tapahtuma toi Etelä-Karjalan yrittäjät tutustumaan Skinnarilaan.

bm x mint

MINT-hanke, Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen, sekä Business Mill järjestivät yhteistyössä Kampuksen Avoimet Ovet -tapahtuman 6.4.2022 Lappeenrannan kampuksella. Tapahtuma oli avoin koko Etelä-Karjalan alueen yrittäjille sekä yrittäjien ystäville. Tapahtumaan saatiin mukaan reilu 60 osallistujaa eri puolilta maakuntaa. Tapahtumassa osallistujat pääsivät ohjatuilla kierroksilla tutustumaan Skinnarilan kampuksen, eli LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston tarjontaa. Vierailukohteina olivat: Jamie Hyneman Center, Levytekniikan laboratorio, Trailblazers eSport Lounge, Business Mill ja kampuksen kansainväliset opiskelijat. Tutustumiskierrosten päätteeksi nautittiin maittavista tarjoiluista LABin GastroBar Saimaassa.

Kampuksen osaaminen ja tarjonta Etelä-Karjalan yrityksien saataville

Business Mill on kampuksen aktiivisena toimijana saanut monta hedelmällistä yritysyhteistyötä eteenpäin ja tuonut kampuksen tarjonnan yrittäjien saavutettavaksi. Kuitenkin osalle maakunnan yrittäjistä Skinnarilan kampus ja sen tarjonta saattaa olla vielä tuntematon käsite. Myös MINT-hankkeessa haluttiin madaltaa kynnystä yrittäjien ja kampuksen väliselle yhteistyölle tarjoamalla mahdollisuus tulla tutustumaan paikanpäälle ammattikorkeakoulun ja yliopiston toimintaan. Aktiivisen yhteistyön tuloksena tapahtumaa lähdettiin suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistyönä MINT-hankkeen Elsa Melkon ja Business Millin Vesa Punkan toimesta.

Trailblazers eSport Loungessa vierailijat pääsivät kokeilemaan pelaamista ihan käytännössä

Vieraat jakautuivat viiteen eri ryhmään ja kampuskierroksille lähdettiin LABin henkilökunnan ohjaamana. Vierailukohteista vastaavat henkilöt esittelivät kussakin kohteessa toimintaansa ja esimerkiksi Trailblazers eSport Loungessa vierailijat pääsivät kokeilemaan pelaamista ihan käytännössä. Jamie Hyneman Centerissä ja levytekniikan laboratoriossa esiteltiin teknistä osaamista käytännön esimerkein. Myös kampuksen kansainvälisten opiskelijoiden osaaminen tuotiin hyvin esille käytännössä erilaisten esittelypisteiden muodossa. GastroBar Saimaassa vietetty verkostoitumishetki tarjoilujen parissa toi puolestaan esille ammattikorkeakoulun osaamista käytännössä, maittavat tarjoilut olivat nimittäin LABin restonomiopiskelijoiden tekemiä.

Business Millin toiminnan esilletuominen oli myös oleellinen osa vierailua, koska se toimii erittäin hyvänä väylänä yrittäjille ottaa yhteyttä, jos ja kun ideoita sekä tarpeita yhteistyöstä syntyy. Kuvassa Kaisa Vainikka pitää esitystä palveluista.

 

"Avoimet Ovet Kampuksella -tapahtuma oli monelle virkistävä tuulahdus pitkien koronarajoitusten jälkeen ja tunnelma tapahtumassa oli sen mukaista."

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan onnistunut ja tapahtuman järjestäjät saivat kiitosta vierailijoilta niin paikan päällä kuin tapahtuman jälkeenkin. Vierailuita toivottiin järjestettävän vastaisuudessakin. Ilman kampuksen eri toimijoiden yhteistyötä tapahtuman järjestäminen olisi ollut paljon haasteellisempaa.

 

Kirjoittanut: Elsa Melkko

Julkaisun kokonaisuudessaan ja lisätietoa MINTistä löydät täältä: https://www.minttiin.fi/444-2/