Pienen idean suuri potentiaali

Neuropsykiatrinen valmentaja, kouluttaja, työnohjaaja ja Nyt Ratkesin -yrittäjä Anne Repo oli pyöritellyt mielessään useita vuosia liikeideaa, mikä ei jättänyt rauhaan. Syksyllä 2018 Anne kuuli yrityshautomosta, ja siitä lähtien asiat ovat edenneet vauhdilla.

Business-Mill-case-Anne-Repo

Yhteistyö innostaa jatkamaan kehitystyötä eteenpäin.

Anne Revon idea otettiin Business Millissä innostavalla otteella vastaan. Tietynlainen hyvän mielen jakaminen on kehittänyt ideaa eteenpäin. Mikko Ojapelto näki ideassa heti potentiaalia kansainvälisille markkinoille. Tämä innosti yksinyrittäjää jatkamaan kehitystyötä eteenpäin. ”Ilman ympärillä olevia kannustavia ihmisiä yksinyrittäjänä ei jaksa pitää tarvittavaa draivia päällä, vaikka intoa kehitystyöhön löytyisi”, Anne totesi.

Business Millin avulla idean sisältö, käyttömahdollisuudet ja potentiaali ovat kirkastuneet. Lisäksi yhdessä Business Millin kanssa on katsottu sopivimmat rahoitusvaihtoehdot. Nyt Anne Revolla on uusi, idean ympärille perustettu yritys, FunctionApp Oy.

Idea on osattava esitellä yleisölle kirkkaasti

Yksinyrittäjälle voi olla myös vaikeaa kuvailla omaa ideaa laajemmalle yleisölle. Anne Repo osallistui muutama vuosi sitten Willi idea -kilpailuun, mutta hän luulee, ettei idea lähtenyt silloin lentoon, koska ei välttämättä osannut esittää ideaansa riittävän hyvin.

Tähän Anne sai apuja Business Millistä, kun hänen täytyi valmistautua esittelemään ideaansa Skinnarilan kampuksen opiskelijoille. Oman idean esitteleminen opiskelijoille tuntui ajatuksena jännittävälle, kuin Leijonan luolassa olisi ollut.

Anne sai neuvoja jännityksen vähentämiseksi, kun he kävivät yhdessä läpi, mitä milloinkin kannattaa puhua. Esitystä hiottiin niin, että idea kirkastui myös heille, joilla ei ole substanssiosaamista aiheesta. Hyvin viilatun esityksen lopputulos oli se, että kolme opiskelijaa tarttui Annen ideaan ja kehittelivät sovellusideasta demon.

Pitchaus-harjoituksesta oli merkittävä hyöty tulevaisuutta ajatellen – sen myötä yrittäjä pääsi tekemään yhteistyötä opiskelijoiden kanssa yhteensä noin kahdeksan viikon ajan.

Tässä on oltu onnekkaiden tähtien alla

Lyhyessä ajassa on ehtinyt tapahtua todella paljon. Idea on kehittynyt sparrauksen ja opiskelijoiden tekemän demon avulla, rahoitushakuja on alettu tekemään ja uusi yritys idean ympärille on perustettu.

Palkkatöissä syntyvissä ideoissa voi olla maailmaa mullistavaa businesspotentiaalia

Anne haluaa rohkaista muita siihen, että esimerkiksi palkkatöissä syntyviä ideoita kannattaa rohkeasti lähteä kehittämään eteenpäin. Työntekijällä tai yrittäjällä ei välttämättä ole riittävää tietämystä tai uskallusta idean eteenpäin viemiseksi.

Business Milliin kannattaa mennä jo pelkän idean kanssa. Idea voi konkretisoitua yllättävänkin nopeasti liiketoiminnaksi, niin kuin Anne Revolle tapahtui.

Business Millin palvelut ovat maksuttomia: ”Saamani palvelu on verrattavissa useamman tonnin konsulttipalveluihin. Nyt se on vienyt minulta vain työaikaa ja bensakuluja. Olen saanut todella paljon”, Anne Repo toteaa tapaamisen lopuksi.