Tietopankki

Lataa tästä Pitch Deck -pohja, jonka avulla pystyt hahmottelemaan liikeideaasi rahoittajille ja asiakkaille sopivaan muotoon. Pohjan tarkoitus on tarjota sinulle kysymykset ja rakenne, mutta visuaalinen ilme on täysin sinun päätettävissä.

Lisäksi koostamme tänne asiakkaillemme hyödyllisiä LAB-ammattikorkeakoulun TKI-toiminnasta syntyviä oppaita ja vinkkejä yritystoiminnan kehittämiseen.

2022_avoimet ovet_4

Tarjoamme monipuolista tukea kasvuhaluisille eteläkarjalaisille yrityksille

Kokosimme listan useasti kysytyistä kysymyksistä, joita on noussut esiin palveluistamme. Asiantuntijamme palvelevat sinua mielellään lisää. Otathan meihin yhteyttä sinua askarruttavissa kysymyksissä!

Kenelle Business Millin palvelut ovat tarkoitettu?

Palvelumme ovat tarkoitettu kaikille eteläkarjalaisille yrityksille ja yrittäjiksi aikoville, joilla on osaamispohjainen liikeidea ja jotka haluavat kasvaa ja kansainvälistyä. Uusi liiketoiminta ei tarvitse olla valmiiksi pureksittu, vaan meille voi tulla pelkän alustavan ajatuksen tai idean kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessamme kartoitamme tilanteen ja luomme yhdessä asiakkaan kanssa kehityspolun.

Wirma Lappeenranta, Imatran Kehy vai Business Mill? Mihin otan yhteyttä?

Wirma, Kehy ja Business Mill tekevät tiivistä yhteistyötä, joten yrittäjän ei tarvitse miettiä, mihin näistä hän ottaa yhteyttä. Jokaisesta kanavasta yrittäjä ohjataan oikealle polulle tämän tarpeet huomioiden.  

Pystynkö aloittavana yrittäjänä saamaan Skinnarilan kampukselta palveluita?  

Kyllä voit saada. Kaikki riippuu toki liikeidean kehittämisen tarpeesta ja onko kampuksella oikeaa osaamista tarjolla. Jo nyt monet asiakkaamme ovat menestyksekkäästi hyödyntäneet Skinnarilan kampuksen asiantuntijoita ja resursseja.

Ovatko palvelunne myös opiskelijoille ja mitä eroa on Lutes:illa ja Business Millillä?

Kyllä, samat palvelut kuuluvat myös opiskelijoille. Lisäksi opiskelijatiimeillä, joissa on mukana vähintään yksi opiskelija LABin Lappeenrannan kampukselta, on mahdollista saada rahallista tukea alkuvaiheen testaukseen ja markkinointiin 750 eurosta 4000 euroon. Opiskelijana voit olla suoraan yhteydessä asiantuntijaamme, Kaisa Vainikkaan. Hän osaa kertoa rahoituksesta lisää, sekä hän neuvoo ja sparraa opiskelijoita eteenpäin.

LUTES on LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö, joka järjestää yrittäjyystapahtumia ja -ohjelmia opiskelijoille sekä kannustaa ja ohjaa opiskelijoita startup-toimintaan. Teemme tiivistä yhteistyötä, mistä yksi esimerkki on keväisin järjestettävä Idearace -liikeideakilpailu. Toimitilamme löytyvät samalta käytävältä, LUT-yliopiston päärakennuksesta, TEK-loungen yläkerrasta.

Kuinka paljon palvelunne maksavat? 

Kaikki Business Millin asiantuntijoiden palvelut ovat maksuttomia kaikille.

Olen haaveillut yritystoimintani laajentamisesta ulkomaille. Autatteko yritystäni kansainvälistymään?

Kyllä, autamme asiakasta löytämään oikeat resurssit sekä annamme neuvomme ja tukemme kansainvälistymisprosessissa. 

Saanko teiltä henkilökohtaisen mentorin, joka auttaa minua matkalla yritykseni perustamisessa? 

Business Millin asiakkuudet on tyypillisesti pitkäaikaisia ja olemme yrityksen tukena kaikissa vaiheissa perustamisesta uudistukseen. Liiketoiminnan kehittämisessä on hyvä saada laajaa tukea ja ohjaamme yrittäjiä usein kääntymään yrityskummien puoleen. Monet asiakkaamme ovat löytäneet yrityskummiverkostosta oman mentorin. Business Millin ja yrityskummin työt täydentävät toisiaan.

Autatteko minua yritykseni perustamisessa pitkällä aikavälillä vai perustuuko palvelunne kertatapaamiseen?

Business Millin palvelussa kyse ei ole kertaluontoisesta tapaamiskäynnistä vaan olemme yrittäjän tukena liiketoiminnan kehittämisen ajan asiakkaan oman tarpeen mukaan. Tyypillisesti asiakkuus kestää vähintään useita kuukausia ja sisältää säännöllisiä tapaamisia ja tehtäviä.

Ovatko palvelunne täysin luottamuksellisia? 

Luottamus on palveluissamme oleellinen asia. Asiakkaan tiedot pysyvät vain Business Millin ydintiimin keskuudessa. Mikäli asiakkaan asioihin liittyen tarvitsee ottaa yhteyttä ydintiimin ulkopuolelle, niin asiakkaalta kysytään aina lupa.