Paikalliset yrittäjät ja kansainväliset opiskelijat kohtasivat Business Millin avulla

Startup-yrityksistä kiinnostunut pitkän linjan yrittäjä Antti Pellinen kuuli kahden LUT-yliopiston opiskelijan liikeideasta Business Millin kautta. Tästä alkoi matka idean kehittämisestä työllistäväksi yritykseksi. 

Yritystarina_Vesratio_Henkaus_Antin lisäykset

Antti Pellinen työskentelee startup-yritysten parissa sijoittajana, yrittäjänä, hallituksen jäsenenä sekä sparraajana ja konsulttina. Pellisellä on kymmenien vuosien kokemus ICT-alalta, mutta tällä hetkellä hänen kiinnostuksen kohdistuu vahvasti HealthTechiin eli terveydenhuoltoalan teknologioiden kehittämiseen. Pellisen sijoitusalkun yrityksistä useat toimivatkin juuri tällä alalla, esimerkiksi Vesratio Oy tuottaa ratkaisuja  kotihoidon ja hoitokotien asiakkaiden hyvinvoinnin seurantaan. 

Business Mill ovien avaajana 

Antti Pellinen kuuli Henkauksen liiketoimintaideasta Business Milliltä ja keskusteltuaan idean takana olevien yrittäjien kanssa hänelle heräsi kiinnostus lähteä mukaan toimintaan. Tällä hetkellä Pellinen toimii Henkauksen hallituksen puheenjohtajana tukemassa yrityksen toimivaa johtoa. 

Henkaus Oy tuottaa laitteita, jotka pystyvät analysoimaan hengitystä ja sykettä etänä. Laitteet antavat tietoa käyttäjän nykyisestä terveydentilasta ja odotettavista muutoksista. Yritys lähti liikkeelle kahden intialaisen, Lappeenrannassa opiskelevien kaverusten ideasta, jota he halusivat kehittää eteenpäin. Business Mill auttoi kontaktien luomisessa ja mukaan kehittämään ideaa lähti Pellisen tavoin paikallisia yrittäjiä.  

Pellinen näkee, että Business Millin tärkeä rooli yhteistyössä on ollut aktiivinen kontaktointi ja verkostojen luonti. Yhteistyö Business Millin kanssa on ollut erittäin joustavaa. 

Business Mill on ollut paikalla aina kun apua on tarvittu ja sieltä on tullut myös hyviä ideoita ja näkemyksiä, Pellinen kertoo.

Business Milliltä on tullut sellaisia ajatuksia ja näkemyksiä, mitä itse ei ole osannut ajatellakaan.” 

Rohkaisemista yrittäjyyteen onnistuneiden yritystarinoiden kautta

Pellinen kokee, että Business Mill on avaintekijä siinä, että Etelä-Karjalan alueelle saataisiin lisää startup-yrityksiä. Hän on myös varma, että opiskelijoiden rohkeus ryhtyä yrittäjiksi kasvaa, kun nämä näkevät miten Henkauksen kohdalla on onnistuttu.

- Hyville ideoille on kysyntää ja niille löytyy tukea, Pellinen painottaa.