Ideasta alle puolessa vuodessa startup-yritykseksi

PikaPay Oy kehittää sovellusta, joka mahdollistaa kaupassakäynnin täysin itsenäisesti. Idea PikaPaysta syntyi vuonna 2021, kun yrityksen yksi perustajista, toimitusjohtaja Oskari Hervonen mietti, että kaupassakäynnin jonottamiselle täytyy olla jokin vaihtoehto eikä jonottamisen takia pitäisi myöhästyä töistä.

PikaPay tiimin Oskari, Juuso ja Teemu sohvalla

Ideasta kannattaa aina kertoa jollekin

Idea sovelluksesta, joka helpottaisi kaupassakäyntiä jäi Oskarin mieleen pyörimään. Oskari aloitti liiketalouden opinnot LAB-ammattikorkeakoulussa elokuussa 2022. Hän kuuli Business Millin palveluista jo heti opintojen alkuvaiheessa, ja hän tapasikin Business Millin Tiia Puolakan jo kuudentena koulupäivänä.

Tiia ja Oskari tapasivat muutamia kertoja, ja lyhyiden keskusteluiden jälkeen Business Millistä suositeltiin osallistumaan LUTESin Forward-ohjelmaan. Forwardissa Oskari tapasi sekä Juuson että Teemun. Ohjelman alkaessa heillä oli vielä jokaisella omat ideat, joita he kehittivät, mutta jo neljäntenä päivänä Oskari sai Juuson ja Teemun vakuutettua ideastaan. Näin tiimi oli kasassa ja liikeideaa lähdettiin viemään uudella vauhdilla eteenpäin.  Yritys perustettiin joulukuussa 2022 vain kuukausi Forwardin jälkeen. Helmikuussa 2023 tiimi nosti ensimmäisen rahoituskierroksen ja sen jälkeen he aloittivat MVP:n rakentamisen. MVP julkaistiin muutama kuukausi myöhemmin LUT-yliopiston Aalef kioskilla.

Business Mill on ollut tärkeä kumppani yrityksen kehityksessä

Business Mill on tarjonnut yritykselle neuvoja rahoituksen saamiseen, liiketoiminnan parantamiseen sekä yrityksen eteenpäin viemiseen. Lisäksi tiimi on saanut Otsakorven tukea täydet kolme kierrosta eli 7250 euroa. Business Mill on ollut tärkeä kumppani yrityksen kehittämisessä heti ensimmäisestä tapaamiskerrasta lähtien. "Ilman Business Milliltä saatua apua ja tukea koko PikaPayta ei olisi olemassakaan - vielä" vahvistaa Hervonen

Tiimi osallistui myös Idearace -liikeideakilpailuun, mikä oli arvokas mahdollisuus pitchata liikeidea täydelle teatteriyleisölle. PikaPay voittikin yleisön suosikki -äänestyksen. Tiimi oli vahva student-luokan voittajaehdokas, mutta tuomaristo totesi heidän ylittäneen jo ideavaiheen.

Business Mill ja LUTES ovat kampuksen yrittäjyyden sydän: lisäksi kaivattaisiin tiloja sekä startup-kiihdyttämö

Tärkeitä tukipilareita PikaPayn tiimille on ollut Business Millin lisäksi LUTES ja Forward-ohjelma. Tiimi toivoo startup-yrittäjille soveltuvia tiloja ja muita palveluita kampuksen sydämestä. Tiimi haluaisi nähdä alueella myös startup-kiihdyttämön, joka olisi suunnattu yrityksille, jotka ovat päässeet ideavaiheen yli ja kasvattavat toimintaa. Tällä hetkellä lähes kaikki ohjelmat ovat ideavaiheen yrityksille ja tiimeille. Alueelta alkaakin syntyä isoja kasvupotentiaalia omaavia startup-yrityksiä, joten on aika reagoida kysyntään!

Katso videolta tiimin haastattelu: